ÚJ-ATLANTISZ FÉNYE EGYENSÚLY KÖZPONT

Test+szellem+lélek egyensúlyban = Harmóniapiramis

 

 

Csung Jüan Chi Kung Klub - mindenkinek!

 

Heti rendszerességgel, mert a folyamatosság nagyon fontos, ha eredményeket akarsz elérni.

 

Klub:minden csütörtökön 

18.00-20.00-ig.

 

 

 

 


Chi kung tanfolyamok Horváth Ákos vezetésével, aki  Hszü Ming-tang nagymesternél vizsgázott Sanghajban.

Magyarországi tanára: Tábori László

Chi kung klub hetente az I. - II. szintet végzetteknek és laikusoknak is minden csütörtökön  délután 18.00 órától.

Aki még csak érdeklődik, megmutatjuk a gyakorlatokat, kipróbálhatja majd jelentkezhet is a tanfolyamra.

 

Időtartama: kb.2 óra (chi kung meditációk + gyakorlás) 

Részvételi díj: 1000.- Ft/alkalom/fő, mely a helyiség bérleti díjához való hozzájárulást is tartalmazza. 

 

Bérlet: 4500.- (5 alkalom)

           8500.- (10 alkalom)

 

 

Chi Kung tanfolyam Székesfehérváron 

 

 

Érdeklődni:

Horváth Ákos csikung tanár

www.csikungvilága.hu/csikung-tanfolyam

 

 


chi-kung.jpg

 

A csikung szó (chi kung, qigong, chikung) jelentése:

 A csi levegőt, életerőt, energiát jelent.

A kung jelentése: tartós erőkifejtés, munka.

A csikung tehát nem más, mint az életenergia hosszantartó művelése, fejlesztése.

A csikung egy gyűjtőfogalom, amit a kínai egészségmegőrző gyakorlatok széles körére használunk. Ez az ősi módszer egyesíti a mentális koncentrációt, a légzéstechnikát és a testmozgást annak érdekében, hogy aktiválja és karban tartsa az életenergiánkat. Az egészség feltétele ugyanis a testünk energiacsatornáiban akadálytalanul áramló életenergia.

Ha pontosabban akarjuk meghatározni, hogy mi a csi, akkor azt tapasztaljuk, hogy mind a mai napig nem találtak rá mindenki által elfogadott, tudományosan megalapozott meghatározást. Sokféleképpen próbálták meghatározni, úgymint elektromos, mágneses, hő vagy másmilyen energiát. De akik közelebbről tanulmányozták, úgy vélik, hogy egyik sem a megfelelő, hiszen a csi a fenti energiaféleségek bármelyikeként is megjelenhet.

A kínaiak szerint a csi a világegyetemet betöltő energia vagy természeti erő. Alapvetően három csit különböztetnek meg. Ezek közül az első a kozmosz saját csije, amit égi csinek neveznek. A második a földi csi, amit az égi csi irányít. Végül a földi csin belül minden embernek, állatnak, növénynek van saját csije. Minden természeti dolog, beleértve az embert is, az égi és a földi csi természetes ciklusain keresztül növekszik, változik. A természeti folyamatok állandó változásainak és a ciklusok körforgásának hajtóereje a csi mezők egyensúlyának megtartása vagy visszaállítása. Ezek a ciklusok lehetnek napi, havi, évi, 12 és 60 éves ciklusok is.

Az emberi csi -számunkra különleges volta miatt- elkülönül a többi csitől, ezért ezt tanulmányozták legalaposabban. Az emberi csit is az égi és a földi csi irányítja, befolyásolja. Az emberi csiről felhalmozott tudás eredményesen hasznosítható az egészségmegőrzésben, a gyógyításban, a hosszú élet elérésében, a spirituális fejlődésben, vagy a harcművészetekben is. Mi is a természet részei vagyunk és résztvevői a természet ciklusainak, állandó változásainak.

Mivel a csikungot sok ezer éven keresztül művelték, fejlesztették, ezért számtalan csikung rendszer alakult ki. A csikungot az alábbi főbb kategóriákba lehet sorolni:

1. Gyógyító csikung:

A gyógyító csikung a kínai orvoslás betegség-megelőző, öngyógyító része. Az orvosi csikung a kínai orvoslásnak csak kisebb részét fedi le. A nagyobb részt mindig is a gyógynövények alkalmazása, akupunktúra, akupresszúra tette ki.

2. Külső csi-gyógyítás:

A csikung magában foglalja a fizikai érintés nélküli állapotfelmérést ésgyógyítást. A gyógyító megtanulja, hogy hogyan lehet a gyógyító energiával dolgozni. Ezek a módszerek olyan gyakorlatokat tartalmaznak, amelyek fokozzák a gyógyító energia iránti érzékenységet és a gyógyítás hatásfokát.

3. Egészségmegőrző csikung:

Mindnyájan ki vagyunk téve stressznek, káros hatásoknak, a csikung megtanítja, hogyan ellenőrizzük az ezekre adott reakcióinkat, annak érdekében, hogy elkerüljük a betegségeket. Az egészséges emberek azért csikungoznak, hogy még egészségesebbek legyenek, a gyógyítók pedig azért, hogy fenntartsák a gyógyító energiájukat.

4 A harcművészetekben használt csikung:

A sportban és a harcművészetekben a csikung a kulcsa az erőnek, koordinációnak, gyorsaságnak, rugalmasságnak, a sérülésekkel szembeni ellenálló képességnek. A csikung gyakorlatok minden sportágban javíthatják a teljesítményt.

5. Spirituális csikung:

A csikung spirituális oldalát a taoisták és a buddhisták fejlesztették ki, spirituális céljaik elérése érdekében. A gyakorlatok fő célja a megvilágosodás elérése.

Miért tanuljunk csikungot?

A csikungot bármely fenti cél elérése érdekében fel lehet használni. A nyugati világban a legelterjedtebb cél az egészség megőrzése, helyreállítása. A testünkben, az energiacsatornákban keringő energia elakadása, blokádja a test egy részén túlterheli az energiarendszerünket, míg más testtájékon energiahiányt eredményez, ezzel megteremti a betegség lehetőségét. Ezeknek a blokádoknak a kialakulását sok tényező okozhatja. A leggyakoribb okok: az elkényelmesedett életstílus, a hivatali munka, a rossz táplálkozás, a helytelen életvitel, a rossz testtartás, vagy a stressz által kiváltott tartós izomfeszültség. Mindezek nem stimulálják kellőképpen az energia áramlását és nem biztosítják a csi növelésének lehetőségét.

 

 

Milyen, az egészségi állapotra irányuló, hatásokat érhetünk el a csikung gyakorlásával?

  • stressz oldása, relaxáció
  • megelőzi a betegségeket és allergiákat
  • felgyorsítja a természetes gyógyulás folyamatát
  • segít megőrizni az érzelmi egyensúlyt
  • szellemi frissességet növel
  • növeli a vitalitást, a koncentrációs képességet
  • fejleszti a belső erőt
  • javítja a szexuális funkciókat
  • összességében javítja az életminőséget és életkilátásokat.

 

A csikungot gyakorolva elérhetjük testünk, gondolataink és érzelmeink teljes harmóniáját, így egy energiával telt, egészségesebb élethez vezethet.

A csikung tehát az emberi test, a lélek, a szellem és az energia ápolásának egy ősi kínai módszere, ami elősegíti az egészség-megőrzést a gyógyulást és a hosszú életet.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 18
Tegnapi: 31
Heti: 55
Havi: 394
Össz.: 85 085

Látogatottság növelés
Oldal: Chi-kung
ÚJ-ATLANTISZ FÉNYE EGYENSÚLY KÖZPONT - © 2008 - 2018 - harmoniapiramis.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »